СИЕН България

Новини

СИЕН България

По време на ПИПОЛ 9 /13 юли 2019/ се състоя международна среща на мрежите „Детство” към „Фройдстко поле” под председателството на Ев Милер-Роз.  На тази среща, освен отговорниците на Интердисциплинарния център за детето /СИЕН/ и на СЕРЕДА от Латинска Америка и Европа, бяха поканени и присъстваха Доминик Лоран /председател и ковчежник на Световната асоциация по психоанализа/, Ив Вандервекен /Директор на Пипол 9/, Анджелина Харари.  На тази среща Ев Милер представи официално СИЕН България и даде думата на Весела Банова да разкаже за работата на СИЕН в България през последните 20 години.

Прочети още...

НЛШ Дебат / NLS Débat

NLS Débat

NLS Debate

Какво е Психоаналитична школа на Фройдистко поле? Новата лаканианска школа NLS не е асоциация на психоаналитици, както е Международната асоциация по психоанализа. Това е Школа , по определение, място, където преподаваме/учим, а още по-точно, където  въпросът на Лакан е зададен: „Какво е психоаналитика?”  Лакан поставя този въпрос от началото до края на учението си, както и точно в момента на основаването на неговата Школа. Естествено, Новата лаканианска школа NLS е общност от психоаналитици, но които Един по Един са психоаналитици във формиране, или по-скоро, по мое мнение, което събира  психоаналитици-анализанти, призовани да отговорят на въпроса на Лакан.

Прочети още...

Лаканианска среща на картелите

                         

ЛАКАНИАНСКА СРЕЩА НА КАРТЕЛИТЕ

„Тълкуването” в работата на картела

с гост Клодин Валет-Дамас

СОФИЯ, 4 ОКТОМВРИ 2019,  17.30 – 19.30

                                    ул. Лайош Кошут 28

Прочети още...

Деца насилници - Заключителна реч от 4-ия Работен ден на Института за детето, Жак-Ален Милер

Деца насилници

Заключителна реч от 4-ия Работен ден на Института за детето

Жак-Ален Милер

 

Деца насилници, това е заглавието, което избрах след съгласуване с Даниел Роа за следващия работен ден на Психоаналитичния институт за детето. Двете думи са изписани в множествено число, детето насилник не е идеален тип. Д. Роа ме помоли да дам няколко насоки за работа в подготовката на тези дни на Института; върнах му на свой ред тази чест и той ми даде един списък с теми, който заслужава да бъде публикуван.

Прочети още...

(EN) Communiqué from the President Bernard Seynhaeve, Analyzing the School

Communiqué from the President

Bernard Seynhaeve

Analyzing the School

The New Executive Committee

The NLS is the only bilingual School of the WAP, and while it has a large representation in Europe, it regroups communities extending throughout several continents.

What about its teaching, and what are the consequences?

Прочети още...

template-joomspirit