Клинично ателие

Клинично ателие е дейност на Българското общество за лаканианска психоанализа, което се организира през последните 4 години и отваря пространство за клинично обсъждане, теоретично ориентирано от лаканианската психоанализа, на  предварително подготвени за представяне случаи от психотерапевтичната практика на широк кръг от специалисти. Натрупаният опит през изминалите тринадесет издания на Клинично ателие, ни дава възможност да  предложим една нова форма на провеждане на ателието.

Клиничното ателие има общо десет срещи, веднъж месечно като продължителността на всяка една отделна среща е около 90 минути (с начало 19.15 ч.). Таксата за участие за всеки семестър е в размер на 80 лева и ще включва участието в 5 последователни срещи -  през месеците октомври, ноември, декември, януари и февруари за първи семестър и март, април, май, юни и юли - за втори семестър. Има възможност за заявяване на участие в отделна среща от тези последователни срещи, на цената на 25 лева. Минималният брой участници, предварително заявили своето желание за участие в Клиничното ателие, е 6 човека.

Всяка една среща на Клиничното ателие ще дава възможност за представяне и клинично обсъждане на два случая, които са предварително подготвени и разпространени под формата на писмени текстове сред участниците в ателието.

Може да заявите своето желание за участие, както и желанието за представяне на случай  на  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Водещи на Клинично ателие 2016 – 2017 са: Весела Банова, д-р Евгений Генчев, Десислава Иванова и Теодора Павлова.

Клинично ателие – Пловдив 2020/2021

Клинично ателие – Пловдив 2020/2021 

Предстои провеждането на четири срещи, които се организират с подкрепата на Българско общество за лаканинаска психоанализа. Лаканианската общност в град Пловдив от 2012-та година до сега извървя дълъг и последователен път в своето психоаналитично развитие. В следствие на личната анализа, участие в картели, семинари и клиничните работни дни на Българско общество за лаканинаска психоанализа нашите колеги откриха, че наред с различните си желания имат едно общо и то е да обсъждат опит от клиничната си практика. Така се се роди идеята да бъде организирано Клинично ателие - Пловдив, което е продължение на психоаналитичното развитие на колегите ни с лаканианска ориентация в Пловдив и е разпознато като дейност на БОЛП.

Прочети още: Клинично ателие – Пловдив 2020/2021

template-joomspirit