VII-ми клинични работни дни на Новата лаканианска школа и Българско общество за лаканианска психоанализа

Сдружение „Българско общество за лаканианска психоанализа" 

Association"Société bulgare de psychanalyse lacaniennе"

Е-mail: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.,  Url:  http://sbpl.bg/

NLS Nouvelle Ecole Lacanienne de Psychanalyse 

New Lacanian School of Psychoanalysis

 

ПОКАНА

VII-ми клинични работни дни на Новата лаканианска школа и Българско общество за лаканианска психоанализа

Практиката на приложната психоанализа в различните институции – една клинична работа под пренос

9 и 10 декември 2017

Федерация на Научно-техническите съюзи в България - гр. София, ул. «Г.С. Раковски» 108, етаж 2, зала 3

 

Специален гост:

Франк РОЛИЕ

Психиатър и психоаналитик в Антиб и Париж, член на Школата на фройдистката кауза (ECF) и на Новата Лаканианска Школа (NLS). Член на УС на ECF от 2012 до 2015г. Настоящ делегат на картелите на NLS. Преподавател в клиничната секция на Ница. Директор на Психоаналитичен център за консултация и лечение (CPCT) за юноши и родители в Антиб.

Осигурен превод

Lire la suite : VII-ми клинични работни дни на Новата лаканианска школа и Българско общество...

Работни дни

През 2001 година се проведе първия Колоквиум Жак Лакан в България, посветен на 100 години от неговото рождение с изключителната подкрепа и организация на „Фройдистко поле” с председател Жудит Милер. Десет години по-късно, през 2011 година, Група Фройдистко поле в България организира второ свое събитие – колоквиум на тема „Бащите днес” и обвързано с издаването на български език на „Имената-на-Бащата” на Жак Лакан. През 2012 година Българско общество за лаканианска психоанализа, с подкрепата на Новата лаканианска школа, продължи организирането на едно специално събитие, веднъж в годината, наречено Клинични работни дни, насочено към широк кръг от специалисти с интерес към лаканианската психоанализа и клиничната работа, в което ни гостуват психоаналитици от Новата лаканианска школа и представят теоретично темата, избрана за годишния конгрес на НЛШ. По време на събитието се представят и текстове на български колеги, ориентирани в своята клинична практика от лаканианската психоанализа.

template-joomspirit