VII-ми клинични работни дни на Новата лаканианска школа и Българско общество за лаканианска психоанализа

Сдружение „Българско общество за лаканианска психоанализа" 

Association"Société bulgare de psychanalyse lacaniennе"

Е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.,  Url:  http://sbpl.bg/

NLS Nouvelle Ecole Lacanienne de Psychanalyse 

New Lacanian School of Psychoanalysis

 

ПОКАНА

VII-ми клинични работни дни на Новата лаканианска школа и Българско общество за лаканианска психоанализа

Практиката на приложната психоанализа в различните институции – една клинична работа под пренос

9 и 10 декември 2017

Федерация на Научно-техническите съюзи в България - гр. София, ул. «Г.С. Раковски» 108, етаж 2, зала 3

 

Специален гост:

Франк РОЛИЕ

Психиатър и психоаналитик в Антиб и Париж, член на Школата на фройдистката кауза (ECF) и на Новата Лаканианска Школа (NLS). Член на УС на ECF от 2012 до 2015г. Настоящ делегат на картелите на NLS. Преподавател в клиничната секция на Ница. Директор на Психоаналитичен център за консултация и лечение (CPCT) за юноши и родители в Антиб.

Осигурен превод

Прочети още: VII-ми клинични работни дни на Новата лаканианска школа и Българско общество...

Работни дни

През 2001 година се проведе първия Колоквиум Жак Лакан в България, посветен на 100 години от неговото рождение с изключителната подкрепа и организация на „Фройдистко поле” с председател Жудит Милер. Десет години по-късно, през 2011 година, Група Фройдистко поле в България организира второ свое събитие – колоквиум на тема „Бащите днес” и обвързано с издаването на български език на „Имената-на-Бащата” на Жак Лакан. През 2012 година Българско общество за лаканианска психоанализа, с подкрепата на Новата лаканианска школа, продължи организирането на едно специално събитие, веднъж в годината, наречено Клинични работни дни, насочено към широк кръг от специалисти с интерес към лаканианската психоанализа и клиничната работа, в което ни гостуват психоаналитици от Новата лаканианска школа и представят теоретично темата, избрана за годишния конгрес на НЛШ. По време на събитието се представят и текстове на български колеги, ориентирани в своята клинична практика от лаканианската психоанализа.

Шести клинични работни дни - Психоанализа, общество и култура

Психоанализа, общество и култура

Неделя 11 декември, от 11.00 часа до 12.30 часа

Шестите клинични работни дни на Българско общество за лаканианска психоанализа ще поставят началото на една нова рубрика - "Психоанализа, общество и култура". В нея имаме желание да каним различни личности от културния и обществен живот в България и заедно да дискутираме върху актуалните въпроси, които модерността поставя пред всеки един от нас като субект.

ЗАЩО? Защото психоанализата и изкуството винаги са вървели ръка за ръка в едно усилие към назоваване и свидетелстване за връзката между субективния житейски ритъм и обществените процеси.

„Мисъл, която ме ужасява и побърква” -  Мишо, 16 г.

Тъй като тази година темата на Работните дни е свързана с юношеството, наш специален гост ще е Георги Иванов, един от сценаристите на първия български тийн уеб сериал "Не така, брат!". Придобил голяма популярност сред юношите, този сериал всъщност носи посланието „Бъди такъв, какъвто си“ и е "за всички различни хора, [...] за всички, които търсят себе си". 

Ще започнем дискусията с излъчването на избран епизод от уеб сериала, но за да ви подготвим и потопим в идеята на неговото създаване, ви изпращаме кратко интервю със сценариста и главните актьори:           

https://www.vbox7.com/play:baae921af1

https://www.vbox7.com/play:c10263f90f

template-joomspirit