XXV семинар на Българско общество за лаканианска психоанализа и Новата лаканианска школа (NLS) - URGENCE¡ URGENT! СПЕШНОСТ!

 

XXV-ти семинар на Българско общество за лаканианска психоанализа и Новата лаканианска школа (NLS)

 

URGENCE¡ URGENT! СПЕШНОСТ!

Петък, 5 април 2019 г.

Регионална библиотека „Любен Каравелов”, ул. Дондуков Корсаков 1, Русе

 

С участието на: Патрик Монрибо

Психиатър и психоаналитик в Бордо, член на Новата Лаканианска Школа, на Школата на фройдистката кауза и на Световната Асоциация по Психоанализа

Психотерапевтичното изкушение

Индикация ли е спешността за психоаналитичното лечение? Какво разграничава аналитичното лечение от психотерапията, когато сме изправени пред субективната спешност?

Прочети още: XXV семинар на Българско общество за лаканианска психоанализа и Новата...

XXVI-ти семинар на Българско общество за лаканианска психоанализа и Новата лаканианска школа (NLS) - URGENCE¡ URGENT! СПЕШНОСТ!

XXVI-ти семинар на Българско общество за лаканианска психоанализа и Новата лаканианска школа (NLS)

 

URGENCE¡URGENT!    СПЕШНОСТ!

 

 

Събота, 18 май 2019 г.

бул.Мария Луиза 58, Зала Европа -  http://projectlab.bg/

С участието на:  Александър Стивънс

Психиатър и психоаналитик в Брюксел и Париж , член на Новата Лаканианска Школа, на Школата на фройдистката кауза и на Световната Асоциация по Психоанализа, обучител в Клиничната секция на Брюксел

Различните видове спешност

Спешността при Лакан се разграничава от всякаква форма на въображаемо нетърпение. Това е най-напред бързането, което е в основата на акта и на конституирането на субекта. Това е също субективната спешност, която кара разделения субект да започне анализа. И още, това, което Фройд нарича „die Not des Lebens”, спешността на живота, тоест порива на нагона, от който субектът се мъчи да се защити. И накрая, това е задоволяването, търсено в спешността. Ще проследим този очертан от учението на Лакан път.

Александър Стивънс

Прочети още: XXVI-ти семинар на Българско общество за лаканианска психоанализа и Новата...

template-joomspirit