Клинично ателие София 2023 – 2024, Втори семестър

Клиничното ателие на Българското общество за лаканианска психоанализа е пространство за клинично обсъждане, теоретично ориентирано от лаканианската психоанализа, на предварително подготвени за представяне случаи от практиката на широк кръг от специалисти.

Тази учебна година 2023/2024 Ви каним да ориентираме теоретично конструирането на представяните случаи и клиничните обсъждания в ателието с посоката, зададено от две събития в Школата. Първата ориентираща тема е „Всеки е луд“ – XIV-ти конгрес на Световната асоциация по психоанализа, 22-25 февруари 2024 година / https://congresamp2024.world/ и темата „Клиника на погледа“ за подготовка на Конгреса на Новата лаканианска школа, Дъблин 11-12 май 2024 година / https://www.amp-nls.org/. Повече информация и преведените на български аргументи за двата конгреса може да намерите на интернет страницата на БОЛП http://sbpl.bg/index.php?lang=bg

Вторият семестър на Клиничното ателие 2023/2024 година ще започне през месец март (12 март, вторник). Предстоящите пет срещи ще се провеждат веднъж месечно, като продължителността на всяка една отделна среща е около 90 минути (с начало 19.30 ч.). Таксата участие е в размер на 120 лева и включва участието във всяка от предвидените пет срещи. Остава възможността за заявяване за участие в отделна среща от тези 5 последователни срещи, на цената на 35 лева.

Адресът на провеждане на Клиничното ателие е залата на БОЛП на ул. Лайош Кошут 28. Желателно е участието да е присъствено, за да осигурим живия и пълноценен разговор по време на клиничните обсъждания. Ще продължим също така да провеждаме Клиничното ателие с възможност за включване на колеги през онлайн платформа ако живеят и работят в други градове и нямат възможност да пътуват за всяка една среща, провеждана в София. Важно е те да имат възможност да участват с камера и микрофон, което да подпомогне включването в дискусиите.

Начин на записване: заявката за участие се подава предварително на имейл адреса за Клинично ателие 2023/2024 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. 

Очакваме и вашите заявки за представяне на случаи, която може да направите едновременно със заявката си за участие със срок до 5 март!

Напомняме, че всеки един от участниците поема отговорност за следване на етичните професионални принципи в запазване на конфиденциалността на клиничното обсъждане. Всяка една среща дава възможност за представяне и обсъждане на два подготвени текста на случаи, които се разпространяват единствено сред предварително записалите се участници.

Срок за записване за участие и заявка за представяне на случаи в втория семестър:

5 март, 2024 г.

Датата на първата среща за Втория семестър е 12 март, вторник, с начало 19.30 часа.  

Датите на следващите четири срещи са: в процес на уточняване.

Очакваме Вашите заявки за участие и представяне на случай  на  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Отговаряща за Клиничното ателие: Десислава Иванова

Случаите се представят и коментират от: Весела Банова, практикуващ психоаналитик в София, председател на БОЛП, член на NLS и AMP; Теодора Павлова, практикуващ психоаналитик в Страсбург и София, зам. председател на БОЛП, член на NLS и AMP; д-р Евгений Генчев, практикуващ психоаналитик в София, член на NLS и AMP и на УС на БОЛП; Десислава Иванова, практикуващ психоаналитик в София, член на NLS и AMP и на УС на БОЛП; Ангелина Даскалова, практикуващ психоаналитик в София, член на УС на БОЛП; д-р Биляна Мечкунова, практикуващ психоаналитик в Русе, член на NLS и AMP и на УС на БОЛП

template-joomspirit