Клинично ателие – Пловдив 2023 - 2024

Клинично ателие - Пловдив продължава да се провежда и през новата учебна 2023-2024 г.

Предстои провеждането на четири срещи, които се организират с подкрепата на Българско общество за лаканинаска психоанализа. Те ще се провеждат на следните дати:

29.11.2023;   31.01.2024;   27.03.2024   и    29.05.2024г.

Тази учебна 2023/2024 година Ви каним да ориентираме теоретично конструирането на представяните случаи и клиничните обсъждания в ателието с посоката, зададена от предстоящото събитие в Школата- темата „Клиника на погледа“ за подготовка за Конгреса на Новата лаканианска школа, Дъблин 11-12 май 2024 година  https://www.amp-nls.org/. Повече информация и преведения на български аргумент за Конгреса може да намерите на интернет страницата на БОЛП http://sbpl.bg

Продължителността на всяка една отделна среща е 2 астрономически часа (с ориентировъчно начало 16.30). Таксата участие е в размер на 100 лева и включва участието във всяка от предвидените четири срещи. Остава възможността за заявяване за участие в отделна среща на цената на 35 лева.

Всяка една среща на Клиничното ателие дава възможност за представяне и клинично обсъждане на два случая, които са предварително подготвени и разпространени под формата на писмени текстове сред записалите се предварително участници в ателието

Вариантът на провеждане на отделните срещи ще бъде уточнявано, според възможностите на всеки от четирите госта от УС на БОЛП- онлайн през ZOOM, а при евентуално присъствие на госта, адресът за провеждане е:  гр.Пловдив, ул.“Булаир“ №26.

Начин на записване: заявката за участие се подава предварително на имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Датата на първата среща е 29 ноември, сряда, с начало 16.30 часа (с възможна промяна).

Срок за записване за участие и заявка за представяне на случаи на Първата среща на Клинично ателие-Пловдив е: 20 ноември, 2023 г.

Срок за изпращане на текста на заявения случай: 24.11.2022г.

Напомняме, че всеки един от участниците поема отговорност за следване на етичните професионални принципи в запазване на конфиденциалността на клиничното обсъждане.

Таксата може да бъде платена по банков път на сметката на БОЛП:

Банка ДСК
IBAN: BG12STSA 93000027429825
BIC: STSABGSF

основание за плащане/ Клинично ателие-Пловдив и дата на провеждане/

Случаите се представят и коментират от : Ангелина Даскалова – клиничен психолог, практикуващ психоаналитик в София, ковчежник и член на управителния съвет на Българското общество за лаканианска психоанализа . Весела Банова (заместник председател) – клиничен психолог, практикуващ психоаналитик в София, доктор по социология, заместник-председател на управителния съвет на Българското общество за лаканианска психоанализа, член на Новата лаканианска школа и Световната асоциация по психоанализа, терапевтичен директор в Сдружение „Дете и пространство”. Десислава Цекова Иванова  – магистър по клинична психология и психология на развитието, образованието и културата; практикуващ психоаналитик в София, член на управителния съвет на Българско общество за лаканианска психоанализа, член на Новата лаканианска школа и Световната асоциация по психоанализа. д-р Биляна Мечкунова (председател) – детски психиатър, практикуващ психоаналитик в Русе, председател на  управителния съвет на Българското общество за лаканианска психоанализа, член на Новата лаканианска школа и Световната асоциация по психоанализа, член на Българската асоциация по детска психиатрия. д-р Евгений Генчев – психиатър, практикуващ психоаналитик в София, член на управителния съвет на Българско общество за лаканианска психоанализа, член на Новата лаканианска школа и Световната асоциация по психоанализа. Теодора Павлова – клиничен психолог, практикуващ психоаналитик в Страсбург и в София, член на управителния съвет на Българско общество за лаканианска психоанализа, член на Новата лаканианска школа и на Световната асоциация по психоанализа.

Отговаряща за Клинично ателие-Пловдив: Мария Стаматова 0888 600219

template-joomspirit