Клинично ателие 2023 – 2024, Първи семестър - София

Клиничното ателие на Българското общество за лаканианска психоанализа е пространство за клинично обсъждане, теоретично ориентирано от лаканианската психоанализа, на предварително подготвени за представяне случаи от практиката на широк кръг от специалисти.

Тази учебна година 2023/2024 Ви каним да ориентираме теоретично конструирането на представяните случаи и клиничните обсъждания в ателието с посоката, зададено от две предстоящи събития в Школата. Първата ориентираща тема е „Всеки е луд“ – XIV-ти конгрес на Световната асоциация по психоанализа, 22-25 февруари 2024 година / https://congresamp2024.world/ и темата „Клиника на погледа“ за подготовка на Конгреса на Новата лаканианска школа, Дъблин 11-12 май 2024 година / https://www.amp-nls.org/. Повече информация и преведените на български аргументи за двата конгреса може да намерите на интернет страницата на БОЛП http://sbpl.bg/index.php?lang=bg

Първият семестър на Клиничното ателие 2023/2024 година ще започне през месец октомври (3 октомври, вторник). Предстоящите пет срещи ще се провеждат веднъж месечно, като продължителността на всяка една отделна среща е около 90 минути (с начало 19.30 ч.). Таксата участие е в размер на 120 лева и включва участието във всяка от предвидените пет срещи. Остава възможността за заявяване за участие в отделна среща от тези 5 последователни срещи, на цената на 35 лева.

Адресът на провеждане на Клиничното ателие е залата на БОЛП на ул. Лайош Кошут 28. Желателно е участието да е присъствено, за да осигурим живия и пълноценен разговор по време на клиничните обсъждания. Ще продължим също така да провеждаме Клиничното ателие с възможност за включване на колеги през онлайн платформа ако живеят и работят в други градове и нямат възможност да пътуват за всяка една среща, провеждана в София. Важно е те да имат възможност да участват с камера и микрофон, което да подпомогне включването в дискусиите.

Начин на записване: заявката за участие се подава предварително на имейл адреса за Клинично ателие 2023/2024 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. 

Очакваме и вашите заявки за представяне на случаи, която може да направите едновременно със заявката си за участие със срок до 23 септември!

Напомняме, че всеки един от участниците поема отговорност за следване на етичните професионални принципи в запазване на конфиденциалността на клиничното обсъждане. Всяка една среща дава възможност за представяне и обсъждане на два подготвени текста на случаи, които се разпространяват единствено сред предварително записалите се участници.

Срок за записване за участие и заявка за представяне на случаи в първия семестър:

23 септември, 2023 г.

Датата на първата среща за Първия семестър е 3 октомври, вторник, с начало 19.30 часа.  

Датите на следващите четири срещи са: в процес на уточняване.

Очакваме Вашите заявки за участие и представяне на случай  на  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Отговаряща за Клиничното ателие: Десислава Иванова

Случаите се представят и коментират от Биляна Мечкунова, практикуващ психоаналитик в Русе, председател на БОЛП; Весела Банова, практикуващ психоаналитик в София, зам.председател на БОЛП, член на NLS и AMP;  д-р Евгений Генчев, практикуващ психоаналитик в София, член на NLS и AMP и на УС на БОЛП; Десислава Иванова, практикуващ психоаналитик в София, член на NLS и AMP и на УС на БОЛП; Теодора Павлова, практикуващ психоаналитик в Страсбург и София, член на NLS и AMP и на УС на БОЛП, Ангелина Даскалова, практикуващ психоаналитик в София, член на УС на БОЛП.

template-joomspirit