Клинично ателие 2022 – 2023, Втори семестър - София

Клиничното ателие на Българското общество за лаканианска психоанализа е пространство за клинично обсъждане, теоретично ориентирано от лаканианската психоанализа, на предварително подготвени за представяне случаи от практиката на широк кръг от специалисти.

Вторият семестър на Клиничното ателие през учебната 2022/2023 година ще започне през месец февруари. Предстоящите пет срещи ще се провеждат веднъж месечно, като продължителността на всяка една отделна среща е около 90 минути (с начало 19.30 ч.). 

Таксата участие е в размер на 80 лева и включва участието във всяка от предвидените пет срещи. Остава възможността за заявяване за участие в отделна среща от тези 5 последователни срещи, на цената на 25 лева.

 

Адресът на провеждане на Клиничното ателие е залата на БОЛП на ул. Лайош Кошут 28. Желателно е участието да е присъствено, за да осигурим живия и пълноценен разговор по време на клиничните обсъждания. Ще продължим също така да провеждаме Клиничното ателие с възможност за включване на колеги през онлайн платформа ако живеят и работят в други градове и нямат възможност да пътуват за всяка една среща, провеждана в София. Важно е те да имат възможност да участват с камера и микрофон, което да подпомогне разпознаването и включването в дискусиите.

Начин на записване: заявката за участие се подава предварително на имейл адреса за Клинично ателие 2022/2023 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Очакваме и вашите заявки за представяне на случаи, която може да направите едновременно със заявката си за участие със срок до 9 февруари!

Напомняме, че всеки един от участниците поема отговорност за следване на етичните професионални принципи в запазване на конфиденциалността на клиничното обсъждане. Всяка една среща дава възможност за представяне и обсъждане на два подготвени текста на случаи, които се разпространяват единствено сред предварително записалите се участници.

Срок за записване за участие и заявка за представяне на случаи във втория семестър: 9 февруари, 2023 г.

Датата на първата среща за Втория семестър е 14 февруари, вторник, с начало 19.30 часа.  

Датите на следващите четири срещи са: 21 март, 11 април, 16 май и 20 юни

Очакваме Вашите заявки за участие и представяне на случай  на  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Отговаряща за Клиничното ателие: Десислава Иванова

Случаите се представят и коментират от Весела Банова, практикуващ психоаналитик в София, зам.председател на БОЛП, член на NLS и AMP;  д-р Евгений Генчев, практикуващ психоаналитик в София, член на NLS и AMP и на УС на БОЛП; Ангелина Даскалова, практикуващ психоаналитик в София, член на УС на БОЛП; Десислава Иванова, практикуващ психоаналитик в София, член на NLS и AMP, член на УС на БОЛП; Биляна Мечкунова, практикуващ психоаналитик в Русе, председател на БОЛП; Теодора Павлова, практикуващ психоаналитик в Страсбург и София, член на УС на БОЛП, член на NLS и AMP.

template-joomspirit