Клинично ателие 2022 – 2023, Първи семестър - София

Клиничното ателие на Българското общество за лаканианска психоанализа е пространство за клинично обсъждане, теоретично ориентирано от лаканианската психоанализа, на  предварително подготвени за представяне случаи от психотерапевтичната практика на широк кръг от специалисти. Първи семестър на Клиничното ателие през учебната 2022 – 2023 година ще започне през месец септември. Предстоящите пет срещи ще се провеждат веднъж месечно, като продължителността на всяка една отделна среща е около 90 минути (с начало 19.30 ч.).

Таксата участие е в размер на 80 лева и включва участието във всяка от предвидените пет срещи. Остава възможността за заявяване за участие в отделна среща от тези 5 последователни срещи, на цената на 25 лева. 

Адресът на провеждане на Клиничното ателие е залата на БОЛП на ул. Лайош Кошут 28. Желателно е участието да е присъствено, за да осигурим живия и пълноценен разговор по време на клиничните обсъждания. Ще продължим също така да провеждаме Клиничното ателие с възможност за включване на колеги през онлайн платформа ако живеят и работят в други градове и нямат възможност да пътуват за всяка една среща, провеждана в София.

Начин на записване: заявката за участие се подава предварително на имейл адреса за Клинично ателие 2022/2023 Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.. Очакваме и вашите заявки за представяне на случаи, която може да направите едновременно със заявката си за участие със срок до 12 септември!

Напомняме, че всеки един от участниците поема отговорност за следване на етичните професионални принципи в запазване на конфиденциалността на клиничното обсъждане. Всяка една среща дава възможност за представяне и обсъждане на два подготвени текста на случаи, които се разпространяват единствено сред предварително записалите се участници.

Срок за записване за участие и заявка за представяне на случаи: 12 септември, 2022 г. 

Датата на първата среща за Първия семестър е 20 септември, вторник, с начало 19.30 часа. 

Следващи срещи: 18 октомври 2022, 15 ноември 2022, 13 декември 2022 и 18 януари 2023

Датите на следващите четири срещи ще бъдат уточнени по време на първата среща със записалите се участници в ателието.

Очакваме Вашите заявки за участие и представяне на случай  на  e-mail: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. 

Отговаряща за Клиничното ателие: Десислава Иванова

Случаите се представят и коментират от Весела Банова, практикуващ психоаналитик в София, зам.председател на БОЛП, член на NLS и AMP;  д-р Евгений Генчев, практикуващ психоаналитик в София, член на NLS и AMP и на УС на БОЛП; Ангелина Даскалова, практикуващ психоаналитик в София, член на УС на БОЛП; Десислава Иванова, практикуващ психоаналитик в София, член на NLS и AMP, член на УС на БОЛП; Биляна Мечкунова, практикуващ психоаналитик в Русе, председател на БОЛП, член на NLS и AMP; Теодора Павлова, практикуващ психоаналитик в Страсбург и София, член на УС на БОЛП.

template-joomspirit