Световна асоциация по психоанализа 2022

„Жената не съществува”

Голям международен онлайн разговор

Световна асоциация по психоанализа 2022

Представяне

На всеки две години Световната асоциация по психоанализа събира заедно на конгрес своите членове, както и всички, които се интересуват от психоанализа. От 31 март до 3 април 2022 година за първи път САП ще проведе Голям международен онлайн разговор. Целта? Да се възползва от най-доброто на виртуалното, да събере в широк форум географските граници и езиците.

Темата? „Жената не съществува”, произнесена от Лакан фраза по време на лекция от неговия семинар Encore през 1973.

Какво може да научим днес за това, което се отнася до жената, от психоанализата? Какви са въпросите, затрудненията, добри и лоши случайни срещи, които карат някого да се ангажира с това? В ерата на половата флуидност, която е помела бинарността: мъж/жена, как ориентираме самите себе си?

Този разговор започва точно сега. Каним Ви да прочетете аргументите (линк към аргумента на български език и към сайта на конгреса https://www.grandesassisesamp2022.com/en/) и да разгледате и другите подразделения на сайта на това събитие.

Аргументи

Вижте не само аргумента на Големия международен онлайн разговор, който подобно на Жената, не съществува, а по-скоро разнообразността на аргументи, коментари и дискусии... Да бъдат четени един по един, съответно на логиката, която Лакан нарича не-всичкото/не-цялото [pas-tout].

Първата ни среща е в следващите страници с „Жената не съществува”, текст на Кристиан Алберти, председател на Големият международен онлайн разговор на САП.

template-joomspirit