Клинично ателие 2021/2022 - Първи семестър

Клиничното ателие на Българското общество за лаканианска психоанализа е пространство за клинично обсъждане, теоретично ориентирано от лаканианската психоанализа, на предварително подготвени за представяне случаи от практиката на широк кръг от специалисти.

Първият семестър на Клиничното ателие през учебната 2021/2022 година ще започне през месец октомври. Предстоящите пет срещи ще се провеждат веднъж месечно, като продължителността на всяка една отделна среща е около 90 минути (с начало 19.30 ч.). Таксата участие е в размер на 80 лева и включва участието във всяка от предвидените пет срещи. Остава възможността за заявяване за участие в отделна среща от тези 5 последователни срещи, на цената на 25 лева.

Поради пандемията от COVID-19 и противоепидемичните мерки предвиждаме възможност да се събираме с присъствие в зала до 15 човека (залата на БОЛП, ул. Лайош Кошут 28)и участие едновременно онлайн, в платформата ZOOM. С тази цел е важно заявката за участие да се подаде предварително с краен срок 1 октомври. Очакваме и вашите заявки за представяне на случаи, която може да направите едновременно със заявката си за участие или в отделно писмо със срок до 1 октомври!

Напомняме, че всеки един от участниците поема отговорност за следване на етичните професионални принципи в запазване на конфиденциалността на клиничното обсъждане.

Всяка една среща на Клиничното ателие дава възможност за представяне и клинично обсъждане на два случая, които са предварително подготвени и разпространени под формата на писмени текстове сред записалите се предварително участници в ателието.

Срок за записванеза участие и заявка за представяне на случаи: 1 октомври, 2021 г.

Датата на първата среща за Първия семестър е 5 октомври, вторник, с начало 19.30 часа.  

Датите на следващите четири срещи: 9 ноември и 7 декември 2021, 18 януари и 15 февруари 2022

Очакваме Вашите заявки за участие и представяне на случай  на  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Отговорник за Клиничното ателие: Десислава Иванова

Случаите се представят и коментират от Весела Банова, практикуващ психоаналитик в София, член на NLS и AMP и на УС на БОЛП,  д-р Евгений Генчев, практикуващ психоаналитик в София, член на NLS и AMP и на УС на БОЛП, Биляна Мечкунова, практикуващ психоаналитик в Русе, зам.председател на БОЛП, Теодора Павлова, практикуващ психоаналитик в Страсбург и София, член на УС на БОЛП, Ангелина Даскалова, практикуващ психоаналитик в София, член на УС на БОЛП, Десислава Иванова, практикуващ психоаналитик в София, член на NLS и AMP, председател на БОЛП.

template-joomspirit