Клинично ателие 2020 – 2021, Втори семестър - София

Клиничното ателие на Българското общество за лаканианска психоанализа е пространство за клинично обсъждане, теоретично ориентирано от лаканианската психоанализа, на  предварително подготвени за представяне случаи от психотерапевтичната практика на широк кръг от специалисти. Втори семестър на Клиничното ателие през учебната 2020 – 2021 година ще започне през месец януари. Предстоящите пет срещи ще се провеждат веднъж месечно, като продължителността на всяка една отделна среща е около 90 минути (с начало 19.30 ч.). Таксата участие е в размер на 80 лева и включва участието във всяка от предвидените пет срещи. Остава възможността за заявяване за участие в отделна среща от тези 5 последователни срещи, на цената на 25 лева. Поради пандемията от COVID-19 и противоепидемичните мерки предвиждаме първите две или три срещи да се проведат онлайн, в платформата ZOOM. С тази цел е важно заявката за участие да се подаде предварително – поне два дена преди определената дата на срещата. Напомняме, че всеки един от участниците поема отговорност за следване на етичните професионални принципи в запазване на конфиденциалността на клиничното обсъждане. 

Всяка една среща на Клиничното ателие дава възможност за представяне и клинично обсъждане на два случая, които са предварително подготвени и разпространени под формата на писмени текстове сред записалите се предварително участници в ателието.

Срок за записване и потвърждаване на участие: 8 януари

Очакваме заявки за представяне на случаи - срок 8 януари.

 

Датата на първата среща за Втория семестър е 12 януари, вторник, с начало 19.30 часа.

Следващите дати на провеждане на срещите от Първия семестър на Клинично ателие 2020/2021 са: 16 февруари, 16 март, 20 април, 11 май

Очакваме и Вашите заявки за потвърждаване на участие и представяне на случай  на  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Организатори и водещи на Клиничното ателие са Десислава Иванова, практикуващ психоаналитик в София, член на NLS и AMP, председател на БОЛП, д-р Евгений Генчев, практикуващ психоаналитик в София, член на NLS и AMP и на УС на БОЛП, Весела Банова, практикуващ психоаналитик в София, член на NLS и AMP и на УС на БОЛП,  Теодора Павлова, практикуващ психоаналитик в Страсбург и София, член-кореспондент на NLS, член на УС на БОЛП, Ангелина Даскалова, практикуващ психоаналитик в София, член на УС на БОЛП.

template-joomspirit