"Психоанализа в ситуация на изолация - 2: Изобретения и изненади" Среща на Българското общество за лаканианска психоанализа

"Психоанализа в ситуация на изолация"

 

Покана

 "Психоанализа в ситуация на изолация - 2: Изобретения и изненади"
Среща на Българското общество за лаканианска психоанализа


Къде - онлайн платформа,  кога - 31 май, неделя
Време на провеждане - 15 - 17ч. 

 
След първата ни онлайн среща, в която имахме възможност да разменим мисли и впечатления, да чуем какво е онова, което може да ни ориентира във възможната за нас интерпретация на случващото се за всеки един в ситуацията на извънредно положение, сега ви каним на една втора среща, която ще насочим към въпросите на психоаналитичната практика.

  • Каним ви да напишете кратък текст(в рамките на една страница или 3000 знака), насочен от темата на срещата „Психоанализа в ситуация на изолация 2 – изобретения и изненади" или Как ползваме опорите на лаканианската психоанализа в клиничната практика?

Текстовете може да изпращате на пощата на БОЛП Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., до 21 май включително.
Ще ориентираме отново срещата си с прочита на четири статии, публикувани на английски език в Lacanian Review Online. Първоначалните им публикации на френски и испански език могат да бъдат намерени в посочените линкове. Преведени на български език, ще бъдат публикувани през следващите седмици на нашата страница.

  1. Гил Кароз"Да си спомним психоанализата"

Recalling Psychoanalysis - тук
Rappeler la psychanalyse - тук
Да си припомним психоанализата - тук

 

  1. Мари-Елен Брус"Самотата на телата"

Solitude of Bodies - тук
Solitude des corps - тук

Самотата на телата - тук

 

  1. Флоренция Шанахан, "Начини на присъствие"

Modes of Presence - тук
Modos de la presencia - тук
Начини на присъствие - тук

  1. Филип Кусти, "Говорещото-тяло

Corparlant - тук

Говорещи тела - Филип Кусти - тук

 
Как да заявите своето участие:
Необходимо е предварително потвърждаване на вашето участие с точния ви електронен адрес на пощата на БОЛП Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Срокът за записване е 24 май, Неделя.
Важно е да предвидите, че за да се осъществи успешна регистрация и осъществяването на интернет връзката е необходимо да сте в готовност 15 минути преди обявения час на започване на срещата.


Очакваме Ви!

Десислава Иванова,
от името на УС на БОЛП

template-joomspirit