Лаканианска среща на картелите

                         

ЛАКАНИАНСКА СРЕЩА НА КАРТЕЛИТЕ

„Тълкуването” в работата на картела

с гост Клодин Валет-Дамас

СОФИЯ, 4 ОКТОМВРИ 2019,  17.30 – 19.30

                                    ул. Лайош Кошут 28

Предлагаме ви да се включите в поредната ни „Лаканианска среща на картелите” и да се запознаем с темите, около които са работели през изминалата година картелите в БОЛП и тези, регистрирани в НЛШ. Срещата ще отвори пространство да зададем въпроси и да поговорим по различни теми, които изясняват работата в картел. Имате възможност да се запознаете или да си припомните публикуваните на страницата на БОЛП материали за лаканианския картел.

 „Тълкуването” в работата на картела е тема, ориентирана от вече обявените за следващата година два конгреса в лаканианската общност – Конгреса на Световната асоциация по психоанализа в Буенос Айрес, април 2020  „Сънят. Неговото тълкуване и неговото използване в лаканианското лечение” и Конгреса на Новата лаканианска школа в Гент, юни 2020  „Тълкуването – от истината към събитието”. Ще отделим специално време да чуем предварително подготвен текст на Ангел Ангелов за това какви отговори за себе си той е намерил в участието си в картел с тема „Тълкуване на сънищата”. 

 

Поканата за участие в лаканианска среща на картелите е към всички, които вече са се включили в работа в картел, както и към тези, които имат желание да се включат или да разберат нещо повече за това. Това е момент, в който може да се сформират нови картели.

Вход свободен

За повече информация: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  и на страницата на БОЛП  http://sbpl.bg

Текстове:

Картелите в психоаналитичните текстове

Вихърът на картела – връзки на привличане между картела и лаканианската психоанализа, една статия на Франк Ролие, която дава възможност да проследим възникването на картелите и как те с цялото си разнообразиеи се вписват в работата на школата  

Бюлетин на картелите в НЛШ

 

template-joomspirit