ЛАКАНИАНСКА СРЕЩА НА КАРТЕЛИТЕ - 11/17

Сдружение „Българско общество за лаканианска психоанализа"

Association"Société bulgaredepsychanalyselacaniennе"

 

ЛАКАНИАНСКА СРЕЩА НА КАРТЕЛИТЕ

Картелите в Новата лаканианска школа NLS и картели в подготовка за Конгреса

8 декември, 19.30 – 21.30 часа

 СОФИЯ, Есенс център, малка зала

Гост: Франк РОЛИЕ

Психиатър и психоаналитик в Антиб и Париж, член на Школата на фройдистката кауза (ECF) и на Новата Лаканианска Школа (NLS). Настоящ делегат на картелите на NLS

 

Предлагаме Ви да се съберем и отново да поговорим за това, което Лакан представя като един от начините за включване в обучението в психоанализа – малка група от минимум три и най-много четири човека, които избират още един, наречен плюс-един – и за тази малка група той избира името КАРТЕЛ ('FoundingAct' oftheÉcole Freudienne deParis (EFP), 1964). Този път ще имаме възможност заедно с нашия гост Франк Ролие да споделяме своя опит от участието си в картели и да зададем своите въпроси по отношение на връзката и вписването на картелите в логиката и политиката на Новата лаканианска школа и психоанализата.

За една предварителна подготовка може да се възползвате от вече публикуваните на страницата на БОЛП материали за лаканианския картел, както и написания от Франк Ролие кратък текст като делегат, отговарящ за картелите в НЛШ, публикуван на английски език на страницата на Лондонското общество на Новата лаканианска школа: http://londonsociety-nls.org.uk/index.php?file=Cartels/Texts-on-Cartels/Presentation-on-cartels-by-Frank-Rollier.html.

Поканата за участие в лаканианска среща на картелите е към всички, които вече са се включили в работа в картел, както и към тези, които имат желание да се включат или да разберат нещо повече за това.

Вход свободен

За повече информация: Десислава Иванова (Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.) и на страницата на БОЛП

 

template-joomspirit