Шести клинични работни дни - Психоанализа, общество и култура

Психоанализа, общество и култура

Неделя 11 декември, от 11.00 часа до 12.30 часа

Шестите клинични работни дни на Българско общество за лаканианска психоанализа ще поставят началото на една нова рубрика - "Психоанализа, общество и култура". В нея имаме желание да каним различни личности от културния и обществен живот в България и заедно да дискутираме върху актуалните въпроси, които модерността поставя пред всеки един от нас като субект.

ЗАЩО? Защото психоанализата и изкуството винаги са вървели ръка за ръка в едно усилие към назоваване и свидетелстване за връзката между субективния житейски ритъм и обществените процеси.

„Мисъл, която ме ужасява и побърква” -  Мишо, 16 г.

Тъй като тази година темата на Работните дни е свързана с юношеството, наш специален гост ще е Георги Иванов, един от сценаристите на първия български тийн уеб сериал "Не така, брат!". Придобил голяма популярност сред юношите, този сериал всъщност носи посланието „Бъди такъв, какъвто си“ и е "за всички различни хора, [...] за всички, които търсят себе си". 

Ще започнем дискусията с излъчването на избран епизод от уеб сериала, но за да ви подготвим и потопим в идеята на неговото създаване, ви изпращаме кратко интервю със сценариста и главните актьори:           

https://www.vbox7.com/play:baae921af1

https://www.vbox7.com/play:c10263f90f

template-joomspirit