Филтър
 • XVII-ти семинар на БОЛП и НЛШ (NLS) - Как влизаме в анализа?

  XVII-ти семинар на

  Българско Общество за Лаканианска Психоанализа

  и Новата Лаканианска Школа (NLS)

   

  Как влизаме в анализа?

   

  Петък, 31 март 2017 г. гр. Русе, ул. Цариброд 3, зала „Култура“

   

  С участието на Джорджия ФУНТУЛАКИ,

  Психоаналитик, член на Новата лаканианска школа и на Гръцкото общество за лаканианска психоанализа

   

  Аргумент

  Как влизаме в анализа? Защо анализа? Кой се обръща към психоаналитик? Как влизаме в анализа? Ще разгледаме тези въпроси, позовавайки се на основните моменти:

  -  От оплакването до заявката. Субектът, отговорен за своята история.

  - Повторението, преносът, "предполагаемо знаещият субект", както и вярването в несъзнаваното и любовта към знанието, са необходимите условия един невротичен субект да е в анализа.

 • ДЕТЕТО И НЕГОВИТЕ СИМПТОМИ, МОДУЛ 2/2017 - Изобретенията на субекта и срещата с нормата - Невъзможното за понасяне

  Клинична програма “Детето и неговите симптоми”

  Изобретенията на субекта и срещата с нормата

  Модул II - Невъзможното за понасяне

   

  Гост-лектор:   Ги Поблом

  Психоаналитик, член на Школата на фройдистката кауза, преподавател в клиничния колеж в Лил,

  терапевтичен директор в "Куртил" – Белгия

  Русе, 1-2 Април 2017

  Катедра Обществено здраве и социални дейности - корпус Кинезитерапия на РУ, ул. ”Александровска​” № 97. Вход: 20лв.

 • Записване за Клинично ателие - втори семестър 2016 – 2017

  Записване за „НОВО Клинично ателие”

  Клинично ателие - втори семестър

  2016 – 2017

  Клинично ателие е дейност на Българското общество за лаканианска психоанализа, което се организира през последните 5 години и отваря пространство за клинично обсъждане, теоретично ориентирано от лаканианската психоанализа, на предварително подготвени за представяне случаи от психотерапевтичната практика на широк кръг от специалисти. Натрупаният опит през изминалите седемнадесет издания на Клиничното ателие, ни дава възможност да  предложим една нова форма на провеждане на ателието.

  Втори семестър на Клиничното ателие през учебната 2016 – 2017 година ще започне през месец март. Предстоящите пет срещи ще се провеждат веднъж месечно, като продължителността на всяка една отделна среща е около 90 минути (с начало 19.15 ч.). Таксата участие в размер на 80 лева и ще включва участието във всяка среща -  през месеците март, април, май, юни и юли. Ще има възможност заявяване за участие в отделна среща от тези 5 последователни срещи, на цената на 25 лева. Минималният брой участници, предварително заявили своето желание за участие в Клиничното ателие, е 6 човека.

  Всяка една среща на Клиничното ателие ще дава възможност за представяне и клинично обсъждане на два случая, които са предварително подготвени и разпространени под формата на писмени текстове сред участниците в ателието.

  Датата на първата среща за 2-ри семестър е 21 март, вторник, с начало 19.15 часа. Може да заявите своето  участие, както и желанието за представяне на случай  на  e-mail: champfreudienbg@gmail.com. Срокът за заявяване за участие е 13-ти март. Датите на провеждане на останалите срещи можете да намерите в категорията КАЛЕНДАР на страницата. 

  МЯСТОТО НА ПРОВЕЖДАНЕ НА СРЕЩИТЕ ЩЕ БЪДЕ НА АДРЕС: Г.С. РАКОВСКИ 91, ПАРТЕР!

  Водещи на клиничното ателие са Весела Банова, психоаналитик, член на NLS и AMP, председател на БОЛП, д-р Евгений Генчев, психоаналитик, член на NLS и AMP, заместник председател на БОЛП, Десислава Иванова, психоаналитик, член на NLS и AMP и на УС на БОЛП и Теодора Павлова член кореспондент на NLS, член на УС на БОЛП.

template-joomspirit